Cesar

Asiantuntijan vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

1. Minkälaisille koirille Cesar -ateriat sopivat?

VASTAUS:
Cesar sopii kaikille aikuisille/täysikäisille koirille, rotuun ja kokoon katsomatta. Cesar -ateriat ovat täysrehua ja ne sisältävät kaikki perusterveen koiran päivittäin tarvitsemat ravintoaineet. Mukauta ruokintaohje koirasi iän, rodun ja aktiivisuuden mukaan. Näin lemmikkisi saa juuri oikean määrän energiaa. Jos sekoitat Cesar -aterian mehevöittämään kuivaruokaa, vähennä kuivaruuan määrää Cesar -aterian energiasisällön verran. Muistathan laittaa aina tarjolle myös puhdasta, raikasta vettä.

2. Löytyykö teiltä sopivaa tuotetta vanhemmille koirille?

VASTAUS:
Monipuolisesta Cesar -valikoimasta löytyy tuote myös vanhemmille koirille: Cesar Senior 10+ Kanapaloja ja riisiä. Ikääntyvän koiran elimistö ja ravinnontarve muuttuvat, vaikkei ikääntymisen merkkejä ulospäin näkyisikään. Seniorit tarvitsevat oikeanlaista ravintoa, jotta niiden mieli pysyy virkeänä ja keho vetreänä. Cesar Senior on kehitetty ikääntyvien koirien vaativaan makuun. Esimerkiksi aterian koostumus on pehmeämpi, jotta se maistuu jo hieman ikääntyneelle koiralle.

3. Voiko Cesar -aterioita tarjoilla koiralle joka päivä?

VASTAUS:
Cesar -ateriat ovat täysrehua, joka tutkimuksen mukaan riittää perusterveen koiran ravinnoksi. Cesar -ateriat sisältävät kaikki tarpeelliset ravintoaineet ja täyttävät koirasi energiatarpeen päivittäin. Mukauta ruokintaohje koirasi iän, rodun ja aktiivisuuden mukaan. Näin lemmikkisi saa juuri oikean määrän energiaa. Jos sekoitat Cesar -aterian mehevöittämään kuivaruokaa, vähennä kuivaruuan määrää Cesar -aterian energiasisällön verran. Muistathan laittaa aina tarjolle myös puhdasta, raikasta vettä.

4. Kuinka monta Cesar -ateriaa minun pitäisi antaa koiralleni päivässä?

VASTAUS:
Määrä riippuu koiran iästä, rodusta ja aktiivisuudesta. Ohjeellinen suosituksemme on, että 5 kg painava koira saisi 2 ½ – 3 Cesar -annosrasiaa päivittäin. Määrää pitää vähentää jopa 20 % vähän liikkuvalle koiralle ja lisätä jopa 50 % aktiiviselle koiralle. Tarkan ohjeen näet kunkin rasian pohjasta. Muista, että jos sekoitat Cesar -aterian mehevöittämään kuivia nappuloita, vähennä nappuloiden määrää Cesar -aterian energiasisällön verran.

5. Cesar -pakkauksessa lukee, että tuotteen lihapitoisuus on 4 %. Miksi lihaa on niin vähän?

VASTAUS:
Cesar-aterioissa on jopa 60% lihaa ja eläinperäisiä tuotteita. Aikaisemmin pakkauksissamme ilmoitettu pitoisuus on vastannut minimimäärää, joka on lain mukaan tullut ilmoittaa pakkauksessa, jotta sen tuotenimenä voidaan käyttää pakkauksessa lihanimikettä. Vähitellen olemme siirtyneet ilmoittamaan myös koko lihapitoisuuden pakkauksissamme.

6. Mitä tarkoittaa Cesar -pakkauksissa mainittu lihaa ja eläinperäisiä tuotteita?

VASTAUS:
Cesar -aterioissa käytetään proteiinin lähteenä paitsi lihaa, myös muita eläinperäisiä tuotteita kuten esimerkiksi maksaa.

Koska haluamme varmistaa, että valmistamamme ruoka vastaa koiran ravintoainetarpeeseen, valitsemme ravintoainelähteet aina koiran luontaisen ravintoprofiilin mukaan.

Kaikki käyttämämme eläinperäiset tuotteet ovat turvallisia ja terveellisiä koirille ja niiden omistajille. Ne täyttävät myös kaikki EU: asettamat vaatimukset.

7. Miksi minun pitäisi antaa koiralleni teollisesti valmistettua koiranruokaa, kun koirani syö mieluummin perheelleni valmistamaa hyvää kotiruokaa?

VASTAUS:
Joidenkin mielestä ylijäänyt kotiruoka tai kotona valmistettu koiranruoka on parasta ravintoa koirille. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Cesar -ateriat on kehitetty vastaamaan koiran kaikkiin ravintoainetarpeisiin. Cesar -ateriat täyttävät koiran energiatarpeen ja varmistavat samalla ruuan sulavuuden. On erittäin vaikeaa tarjota koiralle kotiruokaa, jonka ravintoainekoostumus sopisi koiralle, sillä ihmisen ravintoainetarve on hyvin erilainen.

Kotiruokaa syövät koirat kärsivät usein ravintoaineiden puutos- ja yliannostustiloista. Niinkin oleellisen ravintoaineen kuin kalsiumin puutostila on niillä erittäin yleinen. Teollisesti valmistettu koiranruoka ei myöskään sisällä koirille haitallisia tai vaarallisia raaka-aineita. Esimerkiksi ihmisten ruokavalioon yleisesti kuuluvat suklaa, viinirypäleet ja sipulit ovat vaarallisia lemmikeille.

Cesar -aterioiden ruokintaohjeen avulla lemmikin ruokinta on helpompaa. Ruokintaohje varmistaa, että lemmikkisi saa juuri oikean määrän kaloreita ja ravintoaineita.

8. Miksi minun pitäisi antaa koiralleni Cesar -aterioita, kun nappulat ovat koiralle paljon parempia?

VASTAUS:
Koska kosteat koiranruoat ovat koirien mielestä erittäin maistuvia, jotkut koiranomistajat ajattelevat niiden olevan enemmän herkkupaloja kuin kunnon ruokaa. Cesar -ateriat ovat kuitenkin ravintoarvoiltaan 100%:sti yhtä täydellisiä kuin kuivat koiranruokanappulat. Cesar -aterian ravintoarvoprofiili tarjoaa koiralle juuri oikeanlaiset ravintoarvot: proteiineja, rasvaa, vitamiineja ja kivennäisaineita oikeassa suhteessa. Lisäksi Cesar -aterioissa on runsaasti vettä, joka auttaa koiraa täyttämään päivittäisen vedensaantitarpeensa. 100 g kuivia nappuloita sisältää viisinkertaisen määrän kaloreita kuin sama määrä kosteaa koiranruokaa. Koira voi siis nauttia suuremman aterian kosteaa ruokaa saamatta liikaa kaloreita. Lisäksi Cesar -aterioiden monipuolinen makuvalikoima tarjoaa makuja ja koostumuksia jokaisen koiran erilaisiin mieltymyksiin ja tarpeisiin.

9. Miten säilytän Cesar -aterioita ja kuinka kauan ruoka säilyy avattuna?

VASTAUS:
Avaamattomat Cesar -ateriat säilyvät huoneenlämmössä poissa auringonvalosta parasta ennen päiväykseen asti. Voit tarjoilla Cesar -aterian koirallesi huoneenlämpöisenä – juuri sellaisena kuin koirasi haluaa sen nauttia, jotta herkulliset aromit pääsevät valloilleen pakkauksesta. Yli jäävä ruoka säilyy jääkaapissa peitettynä enintään kahden päivän ajan, sillä Cesar -ateriat eivät sisällä säilöntäaineita.

10. Missä maassa Cesar -ruoat valmistetaan?

VASTAUS:
Cesar -ateriat valmistetaan Saksassa ja Ranskassa.

11. Miksi Cesar on muuttunut täysravinnosta täysrehuksi?

VASTAUS:
Cesar –ateriat ovat ennallaan. Euroopan unionin uuden rehulainsäädännön mukaisesti lemmikin ruoasta ei enää käytetä termiä täysravinto vaan täysrehu. Täysrehusta lemmikki saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet joka päivä, kun ruokinnassa noudatetaan annettuja ohjeita.